Началници на полицията замесени с схема за купуване на гласовеХора на висши позиции в МВР ще изгърмят заради купуване на гласове

Шефове в МВР са замесени в схема с купуване на гласове. Скандалната информация дойде от кулоарите на Министерството на вътрешните работи. Оказа се, че цели десет от началниците на полицията в страната са индиректно замесени в търговията с вота на избирателите. Хора от Министерството, пожелали анонимност, са категорични, че въпросните началници не предприемат необходимите мерки, за да се справят с купуването на гласове в поверените им райони и съответно търговията буквално процъфтява под носа им.

[caption id="attachment_423520" align="alignleft" width="300"]Висши шефове в МВР са в схема за купуване на гласове Висши шефове в МВР са в схема за купуване на гласове[/caption]

Поради тази причина служебният министър на вътрешните работи Йордан Бакалов е взел присърце битката с хората, които купуват вота на българските граждани и е решил да вземе строги мерки. Той е обявил пред екипа си, че ще предприеме строги мерки спрямо шефовете, които не си вършат добре работата и си затварят очите пред нарушенията.

Това заяви лично той пред камерите на бТВ тази сутрин. Първият изгорял е шефът на дирекцията на полицията в Плевен Йордан Каменов. Към момента му е отнето правото да получава класифицирана информация, което, според запознати, е първата стъпка към отстраняването му от поста. Което пък ще бъде и следващата логична стъпка, научиха от Агенция ПИК.

Според информаторите ни, Каменов не само, че е прикривал схема за купуване на гласове в поверения му град, ами дори е съдействал на някои от партиите да въртят търговията си, след обещание, че след изборите той ще си запази поста. Освен него, още няколко висши полицаи в Плевен са под строго наблюдение, тъй като и за тях има съмнения, че осигуряват чадър над определени местни политици и партии.