Петко Савов остава в ареста въпреки искането му да бъде пуснат под домашен арестПетко Савов е отнел живота на баретата Емил Шарков

Петко Савов е виновен за смъртта на Емил Шарков. Това постанови Окръжният съд във Велико Търново, който потвърди най-тежката мярка за стрелеца от Лясковец, а именно "задържане под стража". Съдебните заседатели не уважиха искането на Петко Савов и защитата му той да бъде освободен под гаранция или поне мярката му да бъде променена с по-лека - домашен арест.

[caption id="attachment_423502" align="alignleft" width="300"]Петко Савов Петко Савов[/caption]

Според магистратите е напълно възможно човекът, който застреля командоса Емил Шарков и рани трима негови колеги, да се опита да се укрие, ако бъде освободен от ареста. От съда се съобразиха с мотивите и доказателствата на прокуратурата, че Петко Савов представлява потенциална опасност за обществото, ако бъде пуснат на свобода и затова мястото му е ад решетките.

От обвинението са категорични, че има достатъчно доказателства за вината на лудия Петко за смъртта на Емил Шарков. Както знаете, в последните седмици се появиха спекулации, че командосът е загинал не от ръката на Савов, а от приятелски куршум. Факт, който от МВР старателно се опитват да прикрият, за да не бъдат линчувани заради некадърно проведената спец акция, която в крайна сметка завърши с отнемането на един човешки живот.

В същото време Петко Савов и майка му обявиха, че са завели жалба в Страсбург срещу страната ни. Жалбата, която е от цели 52 страници, вече е изпратена в Европейския съд за защита правата на човека, научиха от Агенция ПИК. На заседанието в Търново, на което съдът постанови ареста за Петко Савов, присъства и майка му Стефанка.

Адвокатите на стрелеца обявиха, че ще обжалват решението на магистратите.