Реплики на климатичното оръжие HAARP направиха Европа и Русия

Колкото повече продължават проливните дъждове у нас и в Европа, толкова повече се говори за HAARP – американската система за въздействие на йоносферата. От уста на уста се носи слухът, че именно тази система предизвиква наводненията в Европа. Напоследък обаче се заговори и за аналози на зловещото американско изобретение. Климатичното оръжие HAARP е средство за масово поразяване, основано на технологиите за геофизично въздействие върху природата – твърдят онези, които вярват в световната конспирация. Чрез тази система може да се влияе върху количеството валежи, преместването на земните пластове, преместването на въздушните маси и прочие. Въздействието върху природата може да бъде извършено във всяка една точта на света и за броени минути може да причини катастрофи с милиони жертви – твърдят любителите на конспиративните теории.

[caption id="attachment_423436" align="alignleft" width="300"]HAARP Подобни системи на HAARP притежават Европа и Русия[/caption]

Има ли реплики на американската система HAARP? САЩ използват системата, като проектът е базиран в Гакуна в Аляска. Европа притежава EISCAT – съоръжение за манипулация на йоносферата. То е разположено в близост до норвежкия град Тромсьо. EISCAT се финансира и управлява от изследователските институти и съвети на Норвегия, Швеция, Финландия, Япония, Китай, Великобритания, Франция и Германия. В отговор на HAARP Русия пък разработи Сура – изследователски център с йоносферен нагревател, разположен близо до град Василсурск, на около 140 км източно от Нижни Новгород, Русия. Руснаците разработват и система за управление на климата, наречена „Кълвач”. При нея се излъчват нискочестотни вълни, способни да предизвикат смущения в атмосферата и да изменят посоката на въздушните течения. Неотдавна скандалният руски политик Владимир Жириновски заплаши света и по-специално „агресорите от САЩ”, че руснаците също имат климатично оръжие, подобно на HAARP. „То може да унищожи всяка част от планетата и да убие за кратко време над 100 млн. души” – разкри Жириновски. Той предупреди, че цели континенти могат да „заспят” завинаги и че това не е взрив, а едно доста тихо и спокойно оръжие.