Хляб, произведен от мухлясала пшеница, масово залива пазараМухлясал хляб, натъпкан с вредни химикали, изглежда като пресен

Хляб, произведен от мухлясала пшеница, масово за предлага за пресен по пазара. За това алармираха специалисти, притеснени за здравето на потребителите. На външен вид насъщният изглежда досущ като пресен, тъй като е натъпкан с цял куп химикали, които са изключително вредни за човешкия организъм. Причината за лошото качество на хляба е в многото дъждове тази година, които влошиха сериозно качеството на зърното.

[caption id="attachment_423366" align="alignright" width="300"]Хляб от некачествена пшеница залива пазара Хляб от некачествена пшеница залива пазара[/caption]

Заради неспирните порои житото е мухлясало, обясняват хлебари. Което няма как да не се отрази и на качеството на хляба. Експертите обясняват, че хляб, произведен от мухлясала пшеница въобще не става за ядене. Поради тази причина много производители прибягват до слагането на подобрители в насъщния, които са вредни на човека.

Освен това тази технология оскъпява значително продукцията. И в крайна сметка на пазара ще имаме не истински, пшеничен хляб, а някакъв имитиращ продукт, натъпкан с химикали.

Специалистите обясняват и какви са основните дефекти на хляб, приготвен от нискокачествена пшеница, пълен с подобрители. На първо място е напълно възможно потребителите да бъдат неприятно изненадани необичаен мирис на насъщния. Вкусът също се различава доста от този на качествен хляб. Причината за това се крие във факта, че когато към зърното и в последствие и към брашното, са били добавени примеси, вече са били налице първите признаци на плесенясване.

Някои самуни хляб от ниско качествена пшеница могат да бъдат разпознати и по външния вид. Голяма част от тях са с подозрително малък обем и нямат никаква форма. Освен това вкусът им е доста по-различен - леко сладникав, заради започнали процес на мухлясване, който е бил прекъснат с химикали, а вътрешността им е клисава, предават от vsekiden.com.

Специалистите предупреждават, че по пазара има и нискокачествен хляб, изглеждащ досущ като съвсем пресен. Който може да заблуди потребителите с визията си и за който се разбира, че не става чак при консумацията.