Русия пак притисна Украйна: Забравете асоцииране с ЕС!

Гласувайте за статията

Русия отново оказва натиск върху Украйна, забраниха им да се договарят с ЕС

Русия отново се опитва да окаже натиск върху Украйна и се меси във вътрешната политика на страната. Президентът Владимир Путин индиректно наруши политическия суверенитет на страната, като се опита да окаже натиск върху Киев да не прилага споразумението за асоцииране с ЕС.

След като се отказа от военна инвазия за разрешаване на конфликта в Украйна, Русия реши да окаже икономически натиск върху властите в Киев. Путин заплаши, че украинските производители могат да пострадат много от вземането на ответни мерки от страната му спрямо украинското правителство.

Заради смразените отношения между Русия и ЕС и различията по въпроса за Украйна, руския президент втвърди тона и срещу Киев. Путин предупреди Порошенко, че ако Украйна допусне асоцииране с ЕС и се опита да се договори за влизането в съвета на Европа, макар и не действителен член, ще понесе тежки санкции.

Русия забрани на Украйна да се договаря с ЕС

Русия забрани на Украйна да се договаря с ЕС

Путин не навлезе в подробности по отношение на мерките, но миналата седмица премиерът Дмитрий Медведев подписа заповед за намаляване на достъпа за украинските износители до Русия, пишат от grid.mk. Дори с минимално увеличение на митата, загубите за и без това финансово нестабилната Украйна, ще бъдат на стойност повече от 3 милиарда евро годишно.

Свободна търговия с Русия, или загуби за милиарди заради ЕС - това е дилемата на Украйна

Свободна търговия с Русия, или загуби за милиарди заради ЕС – това е дилемата на Украйна

Русия ще блокира присъединяването на Украйна към руските пазари, ако Киев приложи дори и една-единствена част от споразумението за асоцииране с Европейския съюз”, предупреди руският президент Владимир Путин. В писмо, адресирано до украинския президент Петро Порошенко, той заявява, че всяка промяна в законодателство на Украйна, която дори индиректно е свързана с прилагане на споразумението ще доведе до незабавна ответна реакция на Москва. По думите на президента на Русия, трябва да се направят серия от промени в споразуменията в руско-украинските връзки, за да се гарантира свободната търговия между двете страни, както и да бъде ограничено влиянието на ЕС върху нея.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар