Росен Плевнелиев се гласи за още един президентски мандат

Росен Плевнелиев се е прицелил във втори мандат на "Дондуков" 2. За реализирането на амбициозния си план да остане във властта той разчита на зелените и на определен кръг от бизнесмени и предприемачи. Част от хората, които вероятно ще му помогнат за реализирането на целта му, го придружават на повечето от служебните пътувания в чужбина.

Освен на подкрепата на зелените, Росен Плевнелиев разчита и на кръга "Капитал", научи ПИК от свои източнци във властта. Президентът вече обмисля втора кандидат-президентска кампания. Според информацията тя ще бъде изцяло финансирана от кръга "Капитал", който ще се погрижи и за медийното й обезпечение.

[caption id="attachment_423221" align="alignright" width="300"]Росен Плевнелиев Росен Плевнелиев се готви за втори мандат[/caption]

Социолози коментират последните действия на Росен Плевнелиев. Те са категорични, че той има намерение да остане във властта и отново се е прицелил към президентския пост. Според тях зад идеите на Росен Плевнелиев за референдум стои единствено желанието му да повиши рейтинга си. Евентуален референдум не е нито в синхрон с Конституцията, нито ще успее да активизира гражданите, категорични са социолозите. Те са убедени, че единствената цел на президента Росен Плевнелиев е да спечели втори мандат.

Очевидно президентът има намерение да тръгне по пътя на предшественика си Георги Първанов, който изкара цели 10 години на президентския пост, пише ПИК.

Припомняме ви изказването на Росен Плевнелиев от преди 2 години, в което той каза, че няма да свърши цялата си работа, въпреки че гражданите са го избрали за президент, тъй като трябва да помисли от по-рано за втори мандат.

В момента президентът е на 4-дневна визита в Ню Йорк, на която ще бъдат обсъдени климатичните проблеми и други наболели световни проблеми.

Росен Плевнелиев осъди остро политиката на Русия и Украйна и се обяви против строежа на АЕЦ "Белене".