Атанаска Георгиева се отказа от твърденията си, че друг човек е убил момиченцетоАтанаска Георгиева се отметна от показанията си за смъртта на Алекс от Поморие

Атанаска Георгиева се отметна от показанията си за убийството на малката Алекс от Поморие. Жената, обвинена, че е пребила зверски и удушила малкото дете, се отказа от твърденията си, че друг човек е физическият извършител на зверството. И просто е донесъл трупчето на момиченцето, за да я накара да го скрие в таванското помещение, което обитава. Атанаска Георгиева обаче твърдеше, че не знае името на въпросния мъж.

[caption id="attachment_423178" align="alignright" width="284"]Атанаска Георгиева Атанаска Георгиева[/caption]

Това убийцата на Алекс твърдеше след като промени веднъж показанията, явно в опит да избегне правосъдието. Сега обаче жената измени версията си отново и в крайна сметка се отказа от опитите да убеждава съда, че друг човек е замесен в убийството на малката Алекс. Това е и заключението на разследващите смъртта на детето. Органите на реда са категорични, че липсват каквито и да било данни второ лице да е намесено в престъплението, научиха от вестник "Труд", цитирани от БЛИЦ.

Както знаете, преди време самата Атанаска Георгиева поиска да бъде разпитана отново, тъй като имала съучастник и искала да разкрие самоличността му. През цялото време обаче жената така и не назова име, тъй като не го знаела, а за сметка на това не спря да повтаря странен мъжки прякор. Наскоро обаче убийцата смени адвоката си и явно цялата линия на защитата й е била променена, коментират специалисти юристи.

Припомняме ви, че малката Алекс беше убита в началото на април. За убийството й почти веднага беше задържана съседката на семейството Атанаска Георгиева, която завиждала зверски на фамилията заради щастието им. Трупът на детето беше открит под леглото й. Жената подмамила детето у дома си когато то се връщало от училище и го убила. След което цяла нощ стояла на терасата и гледала как притеснените родители търсят дъщеря си.