Емил Шарков не е бил убит от лудия Петко от ЛясковецЕмил Шарков е бил убит от приятелски огън

Емил Шарков не е бил застрелян от Петко Савов, а по погрешка от своите колеги! Скандалното твърдение идва от адвоката на лудия стрелец от Лясковец Иво Пазарджиев. По думите на юриста случаят на клиента му е повторение на случилото се от "Белите брези" и Емил Шарков е станал жертва на приятелски огън. Като подкрепа на твърдението си Пазарджиев изтъква факта, че жилището на Петко и майка му е било атакувано от две страни - през всекидневната и спалнята. Било е преди съмване и при започналата престрелка в тъмнината на стаята най-вероятно заблуден куршум на колегите му е уцелил Емил Шарков.

[caption id="attachment_423175" align="alignright" width="251"]Емил Шарков Емил Шарков[/caption]

Освен това касата, в която Савов си е държал пушките, не е била отключена, а разбита. Което повдига въпросът защо човек, който сам е взел оръжието си от там, ще я разбива, при положение, че има ключ, пита защитникът на лудия Петко. И директно заявява, че не е изключено някой друг да я е разбил в последствие, за да може вината за смъртта на Емил Шарков да бъде прехвърлена върху мъжа.

Майката на Петко също твърди, че изпочупените мебели в дома им са били начупени само от командосите. Вещото лице Димитър Дупалов, който е направил оценка на щетите в апартамента, разкрива, че по табуретките и спалнята най-вероятно е скачано. Освен това по стените има дупки от куршуми, прозорците са изпотрошени, а през телевизора е минал куршум.

Въз основа на направената оценка, майката на Петко Савов - Стефанка, възнамерява да внесе иск срещу МВР, предават от Агенция ПИК. Общо ремонтът на цялото жилище ще излезе точно 4 432 лева, показва направената експертиза.