САЩ се разпада! (Повтаря ли се сценарият с Украйна?)

САЩ се разпада! (Повтаря ли се сценарият с Украйна?)
3.91 (78.18%) 11 votes

САЩ се разпада, 29 щата искат независимост от Вашингтон

САЩ се разпада! 29 щата искат независимост и правото да излязат от федералната държава. След събитията в Киев и референдума в Шотландия, отвъд Атлантика решиха, че и те искат независимост, а не да бъдат част от огромната общност наречена Съединени американски щати. И да бъдат суверенни държави.

Сензационната новина дойде като бомба от другата страна на океана. Двадесет и девет американски щата искат да напуснат състава на САЩ. Анексирането на Крим от Русия и положението в Украйна, където малките републики бързо нарастват, са повод двадесет и девет от щатите в Америка да поискат независимост. Събитията в Шотландия също повлияха на случващото се и някои щати в САЩ искат независимост и да бъдат обявени за напълно суверенни и автономни републики, пише lokalno.mk.

САЩ се разпада!

САЩ се разпада!

Петиция от желаещите да се отцепят вече е предадена на Белия дом. Подпис под документа са сложили над 350 000 души. Най—много желаещи са в щатите Тексас и Луизиана. Политолозите са убедени, че администрацията на президента на САЩ Барак Обама не може да мълчи по този въпрос и вероятно много скоро ще последва отговор.

Всички граждани на САЩ, които са се подписали под петицията за оттеглянето на техните щати от Съединените американски щати, правят препратки към декларацията за независимост.

Според нея, подобна ситуация може да възникне, когато един народ желае да скъса политическите връзки с друг, за да се гарантира сигурността и щастието му.

Желаещите независимост искат да им бъде предоставено правото мирно да се отцепят от Съединените щати, или да им се разреши провеждането на референдум за такова отцепване. Тези, които са подписали петицията, смятат, че икономическите реформи на президента Обама са се оказали неефективни. Те твърдят, че правителството е нарушило правата и свободите на американците през последните две години.

Щата Тексас, който е с най—висок икономически растеж, беше първият, където прозвучаха призивите за отделянето. Почти 70 000 тексасци са се подписали под петицията до сайта на Белия дом от понеделник насам. Те искат Барак Обама да позволи тяхното отделяне от Съединените американски щати. И обясняват на президента, че са били принудени да търсят самоопределение заради „грешна политика, слаби икономически реформи и очевидни нарушения от страна на федералните власти върху правата на американците.” Петициите са подписани както от републиканци, така и от либерали от 29 щата.

Дали ще се повтори сценарият Украйна или Шотландия, тепърва ще стане ясно!

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

4 коментара to “САЩ се разпада! (Повтаря ли се сценарият с Украйна?)”

 1. Крайно време беше най-големите терористи в Света да изчезнат.ДАЙ БОЖЕ.

 2. Sergey Dinkov

  сеп. 24. 2014

  Стискай палци народе разпадне ли се ядрото окупаторите ще напуснат милата ни родина !!!

 3. Sergey Dinkov

  сеп. 24. 2014

  Стискай палци народе разпадне ли се ядрото окупаторите ще напуснат милата ни родина !!!

 4. Muro

  сеп. 26. 2014

  Чакаме ги, чакаме ги 100 години да рухнат, ха днес, ха утре…
  за съжаление докато чакахме рухна великия съюз на съветите, стожера на интернационализма и подлсон за всички унтерменши по света! Бдим и продължаваме да чакаме.

Добавете коментар