Мария Календерска заостри вниманието на обществото

Новата изгора на Николай Бареков – Мария Календерска взриви ефира на Нова тв.

Мария Календерска бе категорична, че не може патриотизмът да бъде присвояван от няколко амортизирани и застаряващи политически фигури, които неколкократно са се опитвали да влязат в парламента. Изгората на Николай Бареков е втора в листата на ББЦ в 24 МИР-София и в Благоевград за парламентарните избори. Мария Календерска заяви, че всички гласове, които бъдат дадени за такива партии отново ще бъдат разпилени и ще отидат в кошчето, визирайки ВМРО и НФСБ.

[caption id="attachment_423095" align="alignright" width="300"]Мария Календерска заостри вниманието на обществото Мария Календерска заостри вниманието на обществото[/caption]

Мария Календерска смята за нередно патриот, който се бие в гърдите, че е такъв, да заяви, че няма смисъл да бъде затваряна границата с Турция преди изборите. Това бе отговорът на Календерска на лидера на НФСБ Валери Симеонов, който заяви, че няма смисъл от планираната акция на ББЦ да затворят границата с Турция на 1 октомври. Нещо повече, Валери Симеонов дори определи инициативата на ББЦ като предизборно действие. Мария Календерска подчерта, че НФСБ категорично са се отказали от възможността да участват в коалицията „Анти-ДПС“ и да работят срещу интересите на партията, чиито конци продължават да бъдат дърпани от Ахмед Доган.

Изгората на Николай Бареков отдаде крайните и емоционални изказвания на Патриотичния фронт с факта, че остават на чертата за влизане в следващото Народно събрание. Половината социологически агенции дори прогнозират, че ще останат под необходимия праг, за да бъдат представени в парламента. Мария Календерска се жалва, че Централната избирателна комисия не действа като надпартиен орган, какъвто трябва да бъде и да защитава по равно правата на всички партии. Тя подчерта, че ЦИК е разрешила на кандидата на ДПС за народен представител Икмал Джонова да регистрира наблюдатели от гражданското си движение „Младежка солидарност”, а ББЦ е била лишена от тази възможност. Календерска заостри вниманието на обществото, подчертавайки, че не случайно избирателните секции, които ще бъдат разкрити в Турция за предсрочните парламентарни избори на 5 октомври, са толкова на брой, колкото са в целия ЕС, пише pik.bg.