Сръбският президент проговори за Цветан Василев

Президентът на Сърбия проговори за Цветан Василев. В медиите се появи информация, че банкерът, който в момента се намира в Белград, поддържа близки отношения със сръбския държавен глава Томислав Николич.

За пръв път президентът на западната ни съседка коментира пред журналисти злополучния банкер. Томислав Николич изрази възмущението си от поведението на журналистите в страната. Той каза, че винаги, когато някой направи нещо лошо медиите започват да го свързват с него и започват да излизат негови снимки в медиите, на които той се е снимал с въпросното лице.

[caption id="attachment_423078" align="alignright" width="300"]Цветан Василев и Томислав Янукович Томсилав Янукович е възмутен от писанията в медиите за него и Цветан Василев[/caption]

Такъв е случаят и с Цветан Василев. Веднага след като той се предаде в полицията в Сърбия, сръбските медии публикуваха снимки, на който той е заедно със сръбския държавен глава. По време на интервюто си Томислав Николич нито веднъж не назова Цветан Василев с името му. Вместо това използваше определението "българин".

Томислав Николич изрази възмущението си от медиите в страната му, според които той вече си има и свой българин. Държавният глава заяви, че няма нищо лошо в това, че някой е открил завод за стъкло в Парачин и е спрял напълно вноса за Сърбия, като същевременно страната вече е започнала да изнася стъкло.

Томислав Николич припомни, че е бил попитан дали желае в Парачин да има завод за стъкло. Въпреки това сръбският президент не коментира снимките с Цветан Василев, както и твърденията, че негови приближени са покровители на банкера,  пише БЛИЦ.

Веднага след като се установи точното местоположение на злополучния банкер, който беше цели три месеца в неизвестност, се появиха твърдения, че той няма да бъде съден у нас и ще спаси благодарение на покровителството, което има от сръбския държавен глава.

Както вече стана ясно Цветан Василев е поискал сръбско гражданство и според закона Сърбия може да откаже на прокуратурата у нас да върне банкера в страната ни.