Петко Савов е бил надупчен от 7 куршума при спецакцията срещу негоПетко Савов за пръв път изложи своята гледна точка за случилото се на 14 март

Петко Савов е останал 50% инвалид след спецакцията срещу него в Лясковец. Това разкри самият той в писмо до медиите. Лудият Петко, както е известен сред съгражданите си, за пръв път проговаря за случилото се на 14 март тази година, за да изложи и собствената си гледна точка.

[caption id="attachment_423050" align="alignright" width="300"]Петко Савов Петко Савов[/caption]

Той е категоричен, че нападението на баретите над дома му е било напълно неоснователно. Към него и майка му били изстреляни над 500 куршума, 7 от които са уцелили него. В следствие на това Петко Савов е останал инвалид, пише самият той в писмото си, научиха от Агенция ПИК. В цели два листа стрелецът от Лясковец изтъква, че има разрешителни и за четирите си пушки и карабини.

Той се оплаква, че терорът над него и майка му е започнал още през 2010, само две седмици след като мъжът подал документи за нова лична карта. Тогава в дома му започнали да идват по четири полицейски коли, за да закарат майка и син в лудницата, тъй като мястото им било там, продължава с разказа си Петко Савов. Заради това той и майка му започнали да пишат жалби до институциите като само в рамките на 4 години са изпратили над 100 жалби до абсолютно всички институции в страната - било държавни, било неправителствени. Във всяка една от тях, на цели 52 страници, те се оплаквали от произвола на прокурорите.

По думите на самия стрелец именно заради тези жалби е последвала спецакцията срещу него, по време на която загина командосът Емил Шарков. Баретата беше убит с един изстрел от Петко Савов, който рани и трима негови колеги. В нападението на дома на Петко и майка му са взели участие над 30 барети, категоричен е стрелецът, който в момента се намира в затвора в Ловеч.