Георги Първанов и Зорка са разделени заради политическите амбиции на бившия президентГеорги Първанов и съпругата му Зорка са на път да последват примера на Владимир Путин и Людмила

Георги Първанов е пред развод със съпругата си Зорка! Мълвата все по-упорито обикаля родното политическо и светско пространство. А повод за тези съмнения е фактът, че лидерът на АБВ се появява на абсолютно всички събития на партията си съвсем сам, още от самото й създаване. Зорка Първанова отказа да влиза в кадър и по време на предизборната кампания на АБВ през, на сегашната такава за предсрочните избори бившата президентша също липсва от картинката.

[caption id="attachment_423040" align="alignright" width="300"]Георги Първанов и Зорка са пред развод? Георги Първанов и Зорка са пред развод?[/caption]

Близките до Георги Първанов издават, че той и съпругата му все още живеят под един покрив. Това обаче е по-скоро заради 35-те години брак, отколкото заради нещо друго, коментират приятели на семейството. Зорка била страшно недоволна от решението на мъжа си да продължи да участва активно в политиката и да създаде партия. Госпожа Първанова била на мнение, че Първанов не бива повече да се занимава с политика, а да остане в историята с авторитета си на бивш държавен глава.

Както знаете, няколко месеца преди да изтече вторият му президентски мандат, съпругата на Георги Първанов заяви в свое интервю, че няма търпение двамата да приключат с живота си като президентска двойка и да се оттеглят от политическата сцена. Е да, ама не. Екс държавният глава се впусна стремглаво в новия си проект, а това сериозно преляло чашата на търпението на жена му, научиха от vsekiden.com.

Заради това Зорка обявила бойкот и твърдо отказала да се появява с него на публични места, за да му засвидетелства подкрепата си. Подобна беше и ситуацията между руския президент и вече бившата му съпруга Людмила. Още през 2008 година се появиха спекулации, че нещата помежду им не вървят, след като бившата президентша отказа да придружава половинката си на официални събития. Няколко години по-късно беше обявен и разводът им.