Виктория Петрова дарила косата си

Топ новинарката на bTV Виктория Петрова разкри защо е отрязала косата си.

Оказва се, че Виктория Петрова се е подстригала, за да дари косата си за направата на перука за онкоболна жена. Новинарката останала стъписана от историята на непознатата жена, която страда от рак.

Виктория Петрова разкрива, че се трогнала от едно нейно интервю, в което видяла една красива дама, повалена от коварната болест. Заради заболяването се наложило въпросната дама да обръсне главата си нула номер.

[caption id="attachment_423022" align="alignright" width="300"]Виктория Петрова дарила косата си Виктория Петрова дарила косата си[/caption]

Историята на сразената от коварното заболяване жена започва изключително трогателно. Тя споделя, че както си живеела нормално, един ден получила „безценен подарък”, опакован изключително добре, който променил целия й живот. Този „подарък” накарал хората, които непрестанно бързат в ежедневието си да заявяват постоянно, че я обичат. Стари приятели, с които не се били чували отдавна, започнали да й звънят. Вниманието към въпросната дама било привлечено от „подаръка”, наречен диагноза рак.

Виктория Петрова не успяла да остане безразлична към трогателната изповед на младата дама. Новинарката обаче останала изумена от смелостта и силата, които са необходими, за да наречеш подобно коварно заболяване, което представлява смъртоносна заплаха „подарък”. Виктория Петрова разкрива, че се почувствала ужасена, тъй като си представила лъскави и скъпи подаръци, а се оказало, че става въпрос за такава коварна болест, която може да преобърне живота ти с главата надолу. Тя не успява да скрие сълзите си от страшната съдба, която според резултатите от статистиката сполетява една на всеки 22 българки. Новинарката не успява да скрие вълнението си, заявявайки, че в момента, в който хората научат тази диагноза, биват хвърлени на арената, на която започва ожесточена борба. Ако все пак по някакво стечение на обстоятелствата успееш да спечелиш битката, за награда – печелиш живот.

В крайна сметка Виктория Петрова решила, че най-малкото, което може да направи за тази дама е да дари дългата си коса за изработката на перука, пише pik.bg като цитира информация на "Всеки ден".