Феномен! Дете родено без кръв изуми лекарите! Преглеждания: 25158

0
5/5 - (1 vote)

Момиченце се роди без кръв в тялото си, лекарите изумени от невероятния феномен

Медицински феномен изуми лекари и акушерки, асистирали при раждането. Дете родено без кръв в Британия става абсолютна сензация в научните среди и продължава да изумява всички.

Малката Мейси Уигнер идва на този свят без капка кръв в организма си.

Момичето е родено без капка кръв в тялото си, а нивото на хемоглобина в организма й при раждането е нула. Вместо кръв, тя е имала само кръвна плазма. Лекарите установили, че става дума за медицински феномен и че цялата кръв от Мейси е прехвърлена в тялото на майка й. Мейси е тема на многобройни медицински списания и лекции, но и днес много лекари са озадачени, защото това е единствен случай в света и няма друг такъв.

5-годишно момиченце се превърна във феномен за лекарите
5-годишно момиченце се превърна във феномен за лекарите

„Невероятната“ Мейси, както я наричат британските медии, е родена шест седмици по-рано от датата на термина, по-точно през септември 2009 година. Веднага след раждането, спомня си майка й Ема Уигнер —тогава 31—годишна, прехвърлят новороденото в интензивното отделение. „В началото никой не ми казваше какво се случва. Нямах възможност дори да я видя след раждането. Сестрите се стараеха да ме информират как е малкото ми момиченце, но всички бяха притеснени и със сериозни лица” — казва Ема, която още в 34 седмица от бременността започнала да чувства болки, усетила странно подуване на корема, а бебето е спряло да мърда. Скоро след раждането Ема разбрала шокиращата истина—че детето й е родено с много странна аномалия–без капчица кръв в организма си.

Малката Мейси се ражда без капка кръв в тялото си
Малката Мейси се ражда без капка кръв в тялото си

Две седмици Мейси преживява в инкубатор. През това време ежедневно й се прави кръвопреливане, а лекарите отчаяно се опитват да я спасят. Накрая успяват.

Тези дни петгодишната Мейси Уигнер от град Трамор в Ирландия тръгна на училище, въпреки че след кошмара около раждането й никой не е очаквал тя да оживее. Заради това, през какво са преминали, родителите на малката Мейси не планират да имат други деца.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.