Правителството на Георги Близнашки завихри масова чистка в последните си дни

Служебният премиер Георги Близнашки се вкара в нов скандал.

В последните си дни на премиерския пост, Георги Близнашки развъртя поредната масова чистка, засягаща държавни фирми и десетки структури на администрацията. Въпреки уверенията на Георги Близнашки, че прави само минимални промени, които са належащи, повече от очевидно е, че масовата чистка обхваща десетки структури на държавните фирми и администрацията. Прави впечатление, че хора на Бойко Борисов се завръщат тихомълком в управата на държавни фирми като „Кинтекс”, а размахът на служебните министри закачи както регионалните инспекторати по образованието, така и университетските болници.

[caption id="attachment_422952" align="alignright" width="300"]Правителството на Георги Близнашки отново развъртя масова чистка в последните си дни Правителството на Георги Близнашки отново развъртя масова чистка в последните си дни[/caption]

Информационна агенция „ПИК” твърди, че почти всички министерства са решили да заложат на верни на ГЕРБ кадри. Показателна е последователната рокада в ръководството на АЕЦ „Козлодуй”, която бе предприета от министъра на икономиката Васил Щонов. Броени дни след посещението му в АЕЦ „Козлодуй” и демонстрира безоблачни отношения с шефа й Иван Генов, Щонов прецени, че трябва да бъде сменен. По-късно стана ясно, че начело на АЕЦ се връща Димитър Ангелов, който бе избран да я управлява през 2009 година, когато пое щафетата от Генов. Иван Генов заяви, че не си отива за пръв път от АЕЦ „Козлодуй”, но този път ще е за последно, тъй като му е омръзнало от тези циркове. Той подчерта, че никак не е добре за централата, че през последното десетилетие, директорите й са сменяни осем пъти, пише pik.bg.

За краткото време, в което Георги Близнашки заема премиерския пост, ще бъде запомнен с масовата чистка. При все, че заемайки този пост, Георги Близнашки увери, че няма да има масови чистки, така и не спази обещанието си. Метлата на служебния премиер закачи областните управители на няколко области. По всичко личи, че масовата чистка няма да спре и в малкото оставащи дни от управлението на служебното правителство. Кои ще са следващите пометени от метлата на правителството на Георги Близнашки, предстои да разберем в следващите дни.