Партията на Михаил Миков се раздира от междуличностни битки

Коварният план на председателя на БСП Михаил Миков излезе наяве.

Михаил Миков, който се превърна в главен герой на „Господари на ефира” е изпаднал в паника, че вероятно не е далеч времето, в което ще трябва да се раздели с председателския пост в партията. По всяка вероятност това ще се случи след предсрочните парламентарни избори. Напоследък Михаил Миков често страда от безсъние, тъй като е притеснен да не се превърне в политически труп, ако БСП се окичи с бронзов медал след вота на гласоподавателите. Вероятно това е и причината, поради която шефът на БСП е активирал Васил Тончев и Андрей Райчев да обясняват, че няма опасност партията да бъде свлечена до трето място на предстоящите избори.

[caption id="attachment_422938" align="alignright" width="300"]Партията на Михаил Миков се раздира от междуличностни битки Партията на Михаил Миков се раздира от междуличностни битки[/caption]

Социолозите обясняват, че ДПС няма да изпреварят БСП, но БСП може да изостане зад ДПС. Според тях най-добрият вариант за БСП е да успее да събере гласа на 700 000 човека. Дори и Тончев и Райчев обаче признават, че след Жан Виденов, за БСП никога не са гласували над един милион души. В този ред на мисли те прогнозират, че партията на Михаил Миков трудно ще успее да събере 800 хиляди гласа. Именно на Михаил Миков е основната заслуга за подкопаното доверие към партията столетница. Той води хаотична кампания, от която ясно личи, че към днешна дата БСП е раздробена на парчета и е раздирана от междуличностни битки. На „Позитано” 20 усилено се носи мълвата, че карикатурният Михаил Миков трябва да бъде пометен след края на предизборната кампания за парламентарните избори. В противен случай БСП може да последва съдбата на НДСВ и да се маргинализира.

Михаил Миков обаче дори не си и помисля да се оттегли доброволно от председателския пост. Той полага неимоверни усилия да подмени хората на Сергей Станишев по места като разчита на подкрепата на Антон Кутев, който предаде бившия лидер на партията в името на водаческото си място в Силистра, пише pik.bg.