Цял живот София Лорен спазва 5 основни принципа

Ето кои са тайните за красота и младост на италианската актриса София Лорен, която и на 80 години изглежда перфектно. 1. Позитивна настройка Ведрото настроение и позитивното мислене са залог за щастлив живот и външна привлекателност. „Винаги мисля в положителна насока. Много рядко можете да ме видите в тъжно или меланхолично настроение. Трябва да се наслаждаваме на живота във всеки един миг. Обграждайте се с хора, които обичате, с които ви е приятно да поговорите или да разберете от тях нещо ново, полезно. Грижете се за себе си. Четете, почивайте си. Правете неща, които ви радват” – съветва София Лорен. 2. Самодисциплина Трудно бихте станали неотразима, ако сте мързелива – тази фраза на София Лорен, превърнала се в афоризъм, върви от десетилетия от уста на уста. „Ако една млада жена притежава изразителна външност, трябва да я поддържа. И с времето ще стане още по-привлекателна” – твърди звездата на италианското кино.

[caption id="attachment_422913" align="alignleft" width="300"]София Лорен Във всяка възраст София Лорен изглежда перфектно[/caption]

3. Внимателно с грима Едно от любимите й средства за разкрасяване е студено пресования зехтин. Употребява го в храната, добавя го във ваната си и го нанася по кожата си. „Колкото повече остарявате, толкова по-малко грим трябва да слагате. Винаги се забелязва, когато жените се опитват да скрият възрастта си под тонове макиаж” – твърди София Лорен. 4. Активна работа Актрисата започва деня си в 6 часа сутринта и си ляга към 21 ч. Това й помага да се чувства бодра и да изглежда добре. Всяка сутрин прави лека гимнастика и дълга разходка. Препоръчва на всички активна работа през целия живот. 5. Правилно хранене София Лорен признава, че не спазва диети и не гладува. Но винаги следи с какво се храни. „Вечерята ви трябва да бъде лека. Яжте малки порции, ако не искате да напълнявате. „Ям много салати, не много месо и някои плодове” – споделя актрисата.