София Лорен зашеметява и на 80

София Лорен зашеметява и на 80
5 (100%) 1 vote

София Лорен отбеляза юбилея си с мемоари как едно бедно момиче се превърна в икона

София Лорен публикува неизвестни досега писма до нея от звезди от ранга на Франк Синатра, Одри Хепбърн и Марчело Мастрояни

София Лорен е все така зашеметяваща и на 80 години! Италианската кино легенда отбеляза юбилея си днес като издаде мемоарите си. В тях филмовата икона освен, че разказва за пътя, който е изминала от бедно момиче, до богата суперзвезда, публикува за пръв път и писма, които някои от най-великите в киното са й писали. Става въпрос за лични снимки и бележки от Франк Синатра, Марчело Мастрояни, Одри Хепбърн, Кари Грант и Ричард Бъртън.

София Лорен

София Лорен

Мемоарите си София Лорен е озаглавила „Вчера, днес и утре – моят живот“ и в тях читателите ще открият и доста пикантни истории като например как Марлон Брандо упорито се е опитвал да я ухажва, но е ударил на камък след като е получил един единствен бесен поглед от нея.

Освен мемоарите, София Лорен откри и изложба в Мексико, посветена на нея и живота й. Звездата е родена преди точно 80 години в Рим и е първата жена, спечелила Оскар за роля, която не е на английски. Още на 22 години тя се омъжва за продуцента Карло Понти – човекът, който всъщност й отваря вратите на голямото кино. Двамата остават женени в продължение на цели 50 години, чак до смъртта на Понти. Първоначално София Лорен се снима под псевдонима Лазаро, но през 1952 година сменя името си. Истинското й име е София Вилани Шиколоне. Актрисата е носителка на две награди Оскар, първата от които е през 1961, за ролята й в „Чочарка“, а втората – за цялостно творчество през 1990 година.

От съпруга си София Лорен има двама сина. Първият – Карло младши – Карлето, е роден през 1969 година, а четири години след него – през 1973, се ражда и брадт му Едуардо, предават от vsekiden.com.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар