Алекс от Поморие беше открита зверски пребита и удушена в дома на съседка на семействотоРазследването за убийството на Алекс от Поморие е към края си

Разследването за смъртта на Алекс от Поморие е на финала си. Това означава, че всички материали по случая вече са били предадени на двете страни, за да могат те да се запознаят с абсолютно всичко, събрано по случая до момента, след което да предавят допълнителните си искания, ако към момента има такива.

[caption id="attachment_422748" align="alignright" width="300"]Алекс от Поморие Алекс от Поморие[/caption]

Обвинената за убийството на детето - 39-годишната Атанаска Георгиева, също е прегледала материалите в присъствието на служебния си адвокат, след като предишните й двама защитници са се отказали от делото. В момента я защитава юристът Калин Янев. Самата Георгиева е настояла изрично към доказателствата по делото да бъдат приложени резултатите от абсолютно всички проверки, които са били направени след нейните показания и обяснения.

Припомняме ви, че Атанаска Георгиева беше задържана за убийството на малката Алекс от Поморие, която изчезна от дома си в началото на април. Ден по-късно телцето беше открито в квартирата на жената, под леглото й. Първоначално убийцата направи пълни самопризнания, но в последствие се отметна от думите си и заяви, че убиецът на детето е мъж, чиято самоличност се бои да разкрие, тъй като я е заплашил със саморазправа.

Заради промяната в показанията й последва нов оглед на таванското й помещение, но в него следи от трети човек така и не бяха открити. След като и новите анализи и доказателства са били представени, Атанаска отново е поискала да дава обяснения. Адвокатът й отказа да коментира случая като изтъкна единствено, че все още се запознава с документацията по делото срещу клиентката му. Срокът за разследването на Алекс от Поморие изтича на 13 октомври, припомнят от vsekiden.com, след като беше удължен от два на шест месеца.