Важно: 10 неща за рака, които не са верни!

Важно: 10 неща за рака, които не са верни!
5 (100%) 1 vote

Това са митовете за рака, които не са верни!

Представяме ви десет заблуди, които твърдят, че има супер лекарства и храни, които могат да ни избавят от страшната болест рак. Те само засилват заблудата и провокират неправилната надежда у болните.

Първият мит е, че рака е модерна болест. Не е така, заболяването е описано още от египтяните и гърците. От рак са страдали и фараони. Начинът на живот, замърсяването на въздуха и храните, по-дългия живот и дори вируси и блактерии могат да провокират заболяването.

Другата заблуда за рака е, че боровинки, зеления чай, цвеклото, чесъна и други супер храни ни предпазват от онкологични заболявания. Но това не е така, защото организма ни е сложна система-. Също толкова сложен е и рака и той не се лекува с подходящи храни.

рак

Това са заблудите за рака, на които не бива да вярваме

Да, боровинките и зеления чай влизат в балансираното и здравословно хранене, също консумацията на повече плодове и зеленчуци в менюто ни, но те не гарантира, че няма да се разболеем от страшната болест. Просто трябва да се придържаме към здравословен начин на хранене, да спрем цигарите и да ограничим алкохола, да се движим и тренираме повече и така да закалим имунната си система.

Третата фикс идея е, че киселинно-алкалната диета предпазва от рак. Това е направо глупост и учените го отричат. Всяка промяна в киселинността на организма може да доведе до други, необратими болести.

Ракът се хранел със сладкоо е поредната, четвърта непотвърдена версия. Въглехидратите, които се приемат и разграждат в организма до глюкоза и фруктоза се използват за получаване на енергия, от която живеем. Те се поглъщат от органите в нашето тяло. Раковите, както и останалите клетки също използват това „гориво” и отделят специфична енергия от другите клетки. Именно нейното отделяне искат да изследват учените, за да намерят начини да лекуват онкологичните заболявания.

Петата заблуда е, че ракът е гъбичка и той се лекува с натриев бикарбонат. Първо туморите не винаги имат гъбичен произход и често предозирането с хлебна сода може да предизвика необратими последствия за човешкия организъм, които често завършват и със смърт.

Шестият мит е, че има универсално лекарство за лечението на рака.

Интернет пространството е залято с „чудодейни” илачи, които лекуват рака. Повечето са мит или начин да пробутат нещо, което не е клинично доказано и не се знае какви последствия може да ни причини. Разбира се, хората болни от рак търсят всевъзможни начини за лечение. Но съвета на специалистите е добре да разберете за какво точно става дума и да сте особено осторожни, ако става въпрос за търговия. Защото има различни допълнителни неща, като например каква е точната диагноза на болния, в каква степен от заболяването е и още куп неща, които обикновено се скриват от наивните читатели.

Да се твърди, че всички фармацевтични компании и благотворителни организации крият универсален лек против рака е абсурдно и обидно. Всяка една фармацевтична компания би спечелила милиони и милиарди от този лек. А седмата заблуда е обида за тези учени, които работят в тази насока, както и за болните от рак и за техните семейства.

Осмият мит твърди, че лечението на рак повече убива, отколкото да лекува.Медицината е напреднала доста през последните гтодиин и рака в начален стадий може да ес излекува. Стара версия е, че химиотерапията помага едва при трима от сто заболели. Това схващане е остаряло и не отговаря на истината. Тя в някои случаи спира развитието на болестта, а в други напълно я лекува.

Деветото твърдение, че медицината не е напреднала в лечението на рак не е вярна. Преp последните 40 години шансовете на заболелите са се увеличили неимоверно и смъртността за десетина години е паднала с 10%. Особено успешно е лечението на рак, диагностициран в началото, а и шансовете за живот на заболелите сега е много по-голям отпреди няколко години.

Акулите не боледуват от рак е десетата мистерия, разпространявана от търговците. Учени са установили, че хрилете на морските хищници не съдържат вещества, които да побеждават рака. Плюс това няма изследвания в тази област, която категорично да твърди, че акулите не боледуват от рак.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар