Адвокатът на Цветан Василев проговори за отношенията на клиента му със сръбския държавен глава

Защитникът на Цветан Василев  - адвокат Константин Симеонов проговори. Той коментира твърденията, че клиентът му е изключително близък със сръбския президент Томислав Николич. Вложители в КТБ изразиха притесненията си, че мажоритарния собственик на банката няма да бъде наказан заради близостта си сръбския държавен глава, който ще помогне за оправдаването му още в Сърбия и съответно ще се избегне естрадирането на банкера, а от там и изправянето му пред правосъдната система у нас.

[caption id="attachment_422646" align="alignright" width="300"]Цветан Василев Адвокатът на Цветан Василев призна за приятелството на клиента му със сръбския президент[/caption]

Константин Симеонов заяви категорично, че сръбският президент няма да изиграе никаква роля в случая на Цветан Василев и няма да се застъпи за него. Той поясни, че в това отношение сърбите са малко по-различни от българите и действат по различен начин.

Въпреки това адвокатът на банкера не скри факта, че клиентът е близък с Томислав Николич. Той потвърди информацията, че двамата поддържат приятелски отношения. Константин Симеонов допълни, че няма нищо в това, че клиентът му е близък със сръбския президент и заяви, че това подобно приятелство може да бъде само повод за гордост от страна на Цветан Василев.

Думите на Константин Симеонов потвърдиха опасенията на вложителите в КТБ, които вчера също излязоха с отворено писмо, чрез което призоваха банкера незабавно да се прибере у нас.

Адвокатът на Цветан Василев допълни, че сръбската правосъдна система е коренно различна от нашата и първо трябва да бъде доказана вината на клиента му и едва след това сръбските власти ще предадат клиента му на правосъдието у нас.

Защитникът на злополучния банкер заяви, че много лесно може да бъде оборено обвинение, защото от начина, по който е написано то излиза, че касиерката на КТБ е изнесла определена сума пари някъде.

Въпреки, че днес Цветан Василев заяви пред сръбски медии, че няма намерение да се завърне в родината, неговият адвокат каза, че той иска да се прибере възможно по-скоро, пише ПИК.