Иван Искров прибира по 100 бона всеки месец, разкри Вежди РашидовИван Искров прибира едно от най-високите месечни възнаграждения в страната

Иван Искров прибира космическа заплата в Българска народна банка. Като шеф на финансовата институция Искров получава по 100 хиляди лева всеки месец! Това разкри скулпторът Вежди Рашидов, който от няколко дена води неприкрита битка с Искров. Бившият министър на културата не скри недоволството си от факта, че Иван Искров се подписва всеки месец под колосалната сума единствено и само благодарение на българския данъкоплатец. "Това е най-високата заплата, която получава български чиновник в страната", категоричен е скулпторът, който отново е кандидат за народен представител от листата на ГЕРБ.

[caption id="attachment_422615" align="alignright" width="300"]Иван Искров прибира колосална заплата Иван Искров прибира колосална заплата[/caption]

Освен това Рашидов е и инициатор на комитет, който да обединява вложителите на КТБ, пострадали от случилото се с банката. Които, също като него нямат достъп до парите си. Както знаете, в медийното пространство все по-упорито се говори, че Вежди Рашидов има милиони на депозит в КТБ. И съвсем естествено е бесен от мисълта, че може да се окаже без тях заради евентуален фалит на банката. И невъзможността на БНБ да покрие целите вложения на клиентите на финансовата институция.

За което Вежди обвинява пряко Иван Искров. По думите на гербаджията, незавидното положение на КТБ в момента е единствено и само по вина на шефа на БНБ, който изпълнява нечия платена поръчка. "Иван Искров е виновен за всичко", изригна Вежди Рашидов в интервю за Агенция ПИК. Обвиненията му пък разгневиха самия Искров, който се закани да съди скулптора, ако той не му се извини публично или не представи категорични доказателства за обвиненията си.

Екс културният министър обаче обяви, че не се бои от съда, тъй като вече е осъден морално, заедно с още 500 хиляди души, които не могат да стигнат до парите си, предават от Vsekiden.com.