Мръсната сделка на Цветан Василев блесна в пълния си блясък

Истината за задкулисните сделки, в които Цветан Василев участва за КТБ, се разплете. Банкерът е сключил сделка за банката, която вече трети месец е затворена.

Постъпката на Цветан Василев, който се предаде днес, открито потвърди предизборната теза, разпространена преди дни. Информационна агенция ПИК разкри, позовавайки се на информация от политик от Реформаторския блок, че злополучният банкер е сключил предизборна сделка с Ахмед Доган.

[caption id="attachment_422501" align="alignright" width="300"]Цветан Василев Цветан Василев сключил сделка с ДПС[/caption]

Фактът, че Цветан Василев реши да се предаде сега, точно преди изборите, потвърждава тези твърдения. Вероятно Цветан Василев се е договорил с точните хора за свободата си като в замяна на това ще им предостави пълен контрол над активите си в БТК и "Петрол".

Вероятно Цветан Василев се е съюзил с противниците си, които вече са затоплили отношенията с кръга около ГЕРБ. По всяка вероятност банкерът ще бъде върнат у нас до дни.

Едно от условията в сделката, която е сключил Цветан Василев, е мярката му да бъде променена и да му бъде наложена нова мярка - освобождаване под парична гаранция. Въпросът тук е дали Сотир Цацаров ще клекне и мярката на злополучния банкер ще бъде отменена.

Цветан Василев разчита не само на това, но и да запази най-малката си банка за себе си. Банкерът се надява, че ще запази "Креди Агрикол" за себе си и ще излезе чист от играта.

Тук изниква въпроса какво ще се случи с хилядите измамени вложители на КТБ. Къде е мястото на тяхната драма в цялата тази мръсна игра, в която участва Цветан Василев?

Оправданието на банкера, който се укрива повече от месец, беше че той търси варианти за спасението на КТБ и това е причината да не се предаде.

Какъв е планът на Цветан Василев за оздравяването на КТБ, предстои скоро да разберем.