Николай Бареков коментира постъпката на Цветан Василев

Николай Бареков коментира най-горещата тема днес, а именно неочакваното предаване на Цветан Василев днес в полицията. Скандалният банкер се появи заедно с един от адвокатите си зад граница в полицейско управление в сръбската столица. Злополучният банкер беше обявен за издирване от Интерпол. Според информацията той има стъкларски завод в западната ни съседка.

[caption id="attachment_422496" align="alignright" width="300"]Николай Бареков Николай Бареков определи постъпката на Цветан Василев като героизъм[/caption]

Младият евродепутат определи постъпката на банкера като геройство. Той заяви, че това е било най-разумното действие от страна на банкера. Евродепутатът каза, че от тук нататък най-важното за по-бързо решаване на проблема е Цветан Василев е да окаже пълно съдействие на БНБ за оздравяването и отварянето на КТБ, както и да съдейства на съответните органи за изясняване на случая с банката.

Николай Бареков заяви, че за изясняването на този казус от първостепенно значение е ролята на държавата. Той поясни, че има предвид не толкова финансова подкрепа от страна на държавата, отколкото гарантирането от нейна страна на сигурността на влоговете на клиентите в баката и възможността във всеки един момент те да имат достъп до парите си и да ги изтеглят при желание от тяхна страна.

Според Николай Бареков всяка банка има ликвидност не по-голяма от 10%. Той заяви, че КТБ разполага с около 1 милиард лева в наличност при положение, че има активи около 10 милиарда лева, пише ПИК.

Николай Бареков пожела на Цветан Василев по-лесна комуникация с прокуратурата и по-скорошно завръщане в България. Въпреки случващото се с КТБ, Николай Бареков каза, че е оптимист за съдбата на банката и тази на Цветан Василев. Младият политик призова банкера за пълно съдействие при изясняването на случая с банката, чийто мажоритарен собственик е той.

Преди време Николай Бареков заяви, че КТБ и случващото се с нея в момента е в резултат от коалицията между ГЕРБ и ДПС. Той се закани да разобличи Ахмед Доган и Бойко Борисов и най-вече тяхното съучастие, довело до случващото се в банката на Цветан Василев.

Преди седмици се появи и информация, че КТБ е финансирала предизборната кампания на "България без цензура". Николай Бареков отрече този факт.