Потърпевши са подали жалба до полицейското управление във Враца

В болницата във Враца се върти смразяваща далавера с трупове.

Главното действащо лице е санитарят в моргата на болницата във Враца, а в негови жертви се превръщат хората, които са издъхнали в отделенията на здравното заведение, алармира tribali.info.

В подаден сигнал до гореспоменатата медия се твърди, че санитарят Владимир Цанов укрива документацията на починали хора с цел да бъдат предадени на определена погребална агенция във Враца. Зад това твърдение застават и най-големите погребални агенции във Враца, които до неотдавна са работили коректно с предишния санитар от моргата на врачанската болница. С назначаването на новия санитар Владимир Цанов обаче обстановката се променила коренно.

[caption id="attachment_422446" align="alignright" width="300"]Потърпевши са подали жалба до полицейското управление във Враца Потърпевши са подали жалба до полицейското управление във Враца[/caption]

Представители на големите погребални агенции в града разкриват, че въпросният санитар пречи на нормалната работа на фирмите, които от години предлагат траурни услуги.

Сигналът срещу скандалния санитар е подписан от осем от погребалните агенции във Враца. В него се посочва, че Владимир Цанов е в конфликт на интереси, тъй като има наглостта да направи своя погребална агенция, която обаче е регистрирана във Вършец, за да не бъде разкрит. Фирмите, предлагащи погребални услуги във Враца обаче започнали да го следят изкъсо. В резултат на наблюденията било установено, че офисът на скандалния санитар се намира в близкото градче. По-късно разбрали, че в този офис работи майката на Владимир Цанов. Потърпевшите погребални агенции се жалват, че санитарят получава пари на ръка за информацията, която предоставя на един от колегите им. По всяка вероятност сумите, които получава, Цанов дели с някой от лечебното заведение.

Потърпевшите фирми разкриват, че е имало дори и случаи, в които санитарят гони останалите погребални агенции с полицейска карта и пистолет. Именно това е и причината, поради която бизнесмените са поискали от директора на полицейското управление в града Иван Кирилов да бъде извършена проверка, която да установи дали полицейската карта и оръжието на Цанов са законни, пише pik.bg.