Жестоката истина: Ето защо много хора никога не отслабват!

Жестоката истина: Ето защо много хора никога не отслабват!
5 (100%) 2 votes

Това са причините, поради които не успяваме с отслабването!

Отслабването не е панацея, а трябва да знаем как може трайно и без стресово да се освободим от излишните килограми. Пълнеем, защото най-често се отказваме от спорта. Каквито и диети, с гарантиран бърз ефект да правим, ако не се движим или спортуваме активно резултата няма да е налице. Затова се препоръчва в борба с излишните килограми и отслабването да извършваме и активна спортна дейност.

Друга причина да трупаме излишни килца и да не отслабваме е пушенето. Цигарите нарушават обмяната на веществата и резултата е пълнеене.

отслабване

Ако не се откажем от тези вредни навици, отслабването е невъзможно

Приемът на вода е много важно условие за здравия ни организъм. Някои, които са на диета забравят да приемат течности. Течността премахва шлаките в организма, пречиства го, подобрява перисталтиката на червата, води до отслабване. Освен вода, може да се приемат натурални чайове, зелено кафе още неизпечено и различни сокове-прясно изцедени плодове или зеленчуци.

Въпреки че плодовете и зеленчуците са полезни, добре е в храната ни да присъстват и други хранителни продукти, за да е разнообразна. Храненията също са от значение за отслабването. Вместо 1-2 на ден, но обилни, необходимото количество храна може да се раздели по повече приеми дневно, като количеството може да бъде по-малко.

Липсата на полезни вещества като витамини и минерали може да се отрази зле на кожата, косата и ноктите ни. Затова в менюто е добре да присъстват всички необходими съставки.

Липсата на достатъчно сън също помага за дебелеенето ни. След като няма необходимите часове сън, организма се стресира и това води до преяждане. Хормоналните нарушения, настъпващи вследствие недостатъчните часове сън водят до дисбаланс и нарушаване на основните жизнени функции, които неминуемо предизвикват затлъстяване. А отслабването е почти невъзможно.

Винаги трябва да помним, че няма такава чудодейна диета, от която може да отслабнем много скорострелно. Нещата трябва да стават бавно, плавно, за да няма обратния ефект. При бързото отслабване и драстично сваляне на килограмите, те се връщат с двойна сила.

Коментари чрез Facebook

коментара

2 коментара to “Жестоката истина: Ето защо много хора никога не отслабват!”

  1. Нина

    сеп. 16. 2014

    нищо не става от раз,особено ако става въпрос за отслабването.но пък с повечко спорт,желание и правилна храна нещата се получават. аз пия и екстракт от зелено кафе.също много помага при отслабването.

  2. Лили

    сеп. 18. 2014

    аз знам,че има няколко вида зелено кафе. от кое точно пиете. бях решила и аз да го пробвам,но установих,че са много видове и не можах да реша кое да си взема.

Добавете коментар