Момчил Неков разкри отношенията си със Сергей Станишев

Момчил Неков разкри отношенията си със Сергей Станишев
5 (100%) 1 vote

Сергей Станишев не е молил „Любимец 15” да се откаже от мястото си в европарламента

Евродепутатът от БСП Момчил Неков, по-известен като „Любимец 15” разкри истината за отношенията си с бившия лидер на партията Сергей Станишев.

За никого не е тайна, че именно Момчил Неков бе една от причините за провала на Сергей Станишев на евроизборите, който предизвика сериозно недоволство сред членовете и симпатизантите на партията.
„Любимец 15” обаче е категоричен, че не е в европарламента в резултат на грешка, допусната от червените избиратели по време на изборите, които се проведоха през май тази година.
Той разкри, че не изключва вероятността да се е получило объркване в преференциалния вот, но допълни, че не е възможно да е няколко хиляди гласа.

Сергей Станишев не е молил „Любимец 15” да се откаже от мястото си в европарламента

Сергей Станишев не е молил „Любимец 15” да се откаже от мястото си в европарламента

Момчил Неков подчерта, че не може всички гласоподаватели от БСП, които са посочили него да са сгрешили.
Той е категоричен, че не гледа на мястото си в европарламента като на грешка.
Момчил Неков припомни, че има две книги зад гърба си и е влязъл в листата на БСП съвсем закономерно, благодарение на знанието и опита си.
Той се похвали в ефира на Нова тв, че и преди да стане евродепутат не е бил безгласна буква.
Момчил Неков стана известен под името „Любимец 15”, след като успя с преференциалния вот да измести от първото място в депутатската листа дори и бившия председател на БСП Сергей Станишев.

По повод на множеството спекулации за отношенията между него и Сергей Станишев, той подчерта, че бившият лидер на червените редици никога не се е обръщал с молба към него да се откаже от мястото си в европарламента.
Освен това Неков е категоричен, че Сергей Станишев не може да го накара да направи подобно нещо, ако самият той не го иска.
В заключение „Любимец 15” посочи, че подкрепя всеки, който говори за преференцията, тъй като именно този начин на избиране позволява да бъдат пренаредени идеите на партията вътре в листата, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар