Мистерия! Прокълнат остров в Италия подлудява туристи

Гласувайте за статията

Мистерия с прокълнат остров Италия побърква туристи

Мистерия с прокълнат остров в Италия побърква туристите. Гайола е прекрасен италиански остров, живописен, красив, около него има кристалночиста вода, но е напълно изоставен. Защо нещо толкова прекрасно е напълно празно и какво всъщност не е наред с него?

Около острова отдавна се носят легенди, а самият той е обвит в мистерия. Туристи от цял свят идват, за да зърнат отблизо мястото, но никой не смее да се качи на него. А още по-малко да остане да нощува! Защо ли?

Причината е, че острова крие тъмна тайна. Смята се, че Гайола е прокълнат. Много собственици и жители на този остров са имали трагична съдба. Въпреки че не изглежда прокълнат, външния му вид лъже, а и с него е свързана не една странна мистерия.

Мистерия с остров край Италия подлудява туристи

Мистерия с остров край Италия подлудява туристи

Причината, поради която мнозина смятат, че островът е прокълнат, е заради неговите предишни жители, които са се сблъскали с преждевременната и неочаквана смърт.

Серията инциденти е започнала през 1920 година, когато собственикът на вилата на острова Ханс Браун е бил намерен мъртъв. След това пък жена му се удавила в морето. Следващият собственик на вилата, германецът Ото Грунбек, починал от сърдечен удар, докато е бил на острова. Още един собственик починал извършвайки самоубийство. Наследникът му, германският производител на стомана барон Карл Пол Лангхайм пък завършил живота си разорен и от крал на стоманата се превърнал в уличен просяк.

Островът продължава да носи нещастие на своите собственици и след това. Джани Аниели, основен акционер във Фиат е сполетян от тежък удар, Малко след като островът минал в негово владение, синът му се самоубил. След смъртта му, Джани започнал да обучава своя внук Умберто Аниели да ръководи Фиат. Но Умберто късно починал от рядък вид рак. Още един собственик, мултимилиардерът Пол Гети преживял трагедия скоро след като е купил острова – неговият племенник е бил отвлечен. Последният собственик на острова Джанпаскуале Грапоне свършва в затвора, защото неговата застрахователна компания фалира.

Към днешна дата островът е напълно необитаем, но продължава да привлича туристи. Малцина обаче рискуват да нощуват тук, а камо ли да прекарат повече от няколко чака на това място, уплашени, че може да ги застигне същата трагична съдба. Странната мистерия около това място продължава да витае. Но, ако все пак искате да го посетите, остров Гайола се намира на брега на Неапол в Италия и до него лесно се стига с лодка.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар