Границата с Турция ще бъде блокирана от хора на България без цензура, за да се попречи на безконтролното гласуване за ДПС

Границата с Търция ще бъде блокирана седмица преди изборите на пети октомври. Това обяви лидерът на България без цензура Николай Бареков на специална пресконференция в София. Блокадата обаче няма да бъде официална, а ще бъде по-скоро протест от страна на партията спрямо избирателната система в България и в частност срещу прекалено многото гласове, които получава ДПС от хора, идващи от Турция за т.нар. изборен туризъм.

[caption id="attachment_422314" align="alignright" width="300"]От ББЦ ще блокират границата с Турция От ББЦ ще блокират границата с Турция[/caption]

Бившият шеф на ТВ7 обяви, че негови поддръжници ще затворят границата с южната ни съседа с гражданска блокада и няма да допускат никой да преминава. Единствено товарните камиони ще могат да пътуват свободно между двете страни. Заместник-председателят на България без цензура Росен Петров обяви, че блокадата ще стои цяла седмица - до 6 октомври, когато изборите вече ще са приключили.

По този начин от ББЦ искат да покажат, че са напълно сериозно в ултиматума си, който поставиха на служебния министър-председател Георги Близнашки и държавния глава Росен Плевнелиев. А именно - да вземат необходимите мерки, за да се спре пътуването на гласоподаватели от Турция само за изборите, на които да дават гласа си за ДПС. В противен случай Бареков и Петров се зарекоха, че ще има гражданско недоволство, първата стъпка от което е да се блокира границата.

Двамата дори обявиха, че ако ДПС си докара избиратели от Турция, те пък ще организират автобуси за техни поддръжници от Румъния, които да гласуват за ББЦ, научиха от Агенция ПИК.

Според Бареков се очаква над 100 000 души с българско гражданство, които обаче живеят в Турция, да пристигнат в България за изборите на 5 октомври. Всички те ще дадат гласа си за ДПС< което ще осигури на партията сериозно присъствие в българския Парламент при следващото правителство.