Финансови проблеми притиснаха Гълъбин Боевски

Щангистът Гълъбин Боевски е решил да напусне отечеството си завинаги заедно с цялото си семейство – пише „България днес”, като се позовава на приятели на спортиста. Само 11 месеца след като изненадващо излезе от бразилския затвор, щангистът е притиснат да избяга от България – отбелязва изданието. Пред свои приятели той заявил, че мисли да стяга куфарите си след Нова година. Причината за това крайно решение на Гълъбин Боевски била тежката финансова криза, в която сам изпаднал, откакто се завърнал от Бразилия. Фамилията му на практика била пред фалит. Сега щангистът едва свързва двата края, опитвайки се да възстанови бизнеса с фитнес залата, помещаваща се в Националния стадион „Васил Левски”. Скандалът около спортиста се отразил направо пагубно на бизнеса му – въпреки че се върна като свободен човек от Бразилия, всички сочели щангиста с пръст като престъпник – обясняват негови близки.

[caption id="attachment_422292" align="alignleft" width="300"]Гълъбин Боевски Гълъбин Боевски едва връзва двата края[/caption]

39-годишният Гълъбин Боевски не можел да разчита вече и на своите авери. Те също лека-полека се отдръпнали от него заради очерненото му име. Единствено съпругата му Красимира застана зад гърба му и се пребори за свободата му, когато никой не очакваше. Щангистът се прибра в България, след като прекара в бразилски затвор 2 години и само жена му действаше за неговото освобождаване. Сега Красимира продължава да е стълб за мъжа си. Тя всеки ден ходела с него до фитнеса, за да помага с каквото може, тъй като това бил единственият начин фамилията да си изкарва хляба. След като Гълъбин Боевски бе освободен през октомври, миналата година, дни наред се спекулираше каква е причината за неговата свобода. Най-после главният прокурор Цацаров обясни, че щангистът е бил експулсиран, след редова амнистия в Бразилия. Изданието припомня, че спортистът бе арестуван на летището в Сао Пауло със 7,2 кг хероин в багажа си на 24 октомври 2011 година. Гълъбин Боевски твърди, че е купил куфари, без да знае какво има в тях.