Бисер Киров изгуби дъщеря си

Трагедия сполетя семейството на известния български певец от близкото минало Бисер Киров.

Електронното издание на вестник „24 часа” съобщи, че на 13 септември е издъхнала дъщерята на Бисер Киров. Медията информира, че Венциноса фон Койдел си е отишла от този свят на 42-годишна възраст. Щерката на Бисер Киров е била любимка на българския културен елит в Берлин, както и ярък мотиватор на българските национални прояви там. Всички са разстроени от факта, че стожерът на българската култура в Берлин е напуснала този свят твърде рано и неочаквано.

[caption id="attachment_422281" align="alignright" width="300"]Бисер Киров изгуби дъщеря си Бисер Киров изгуби дъщеря си[/caption]

Дъщерята на Бисер Киров оставя сирачета 5-годишната си дъщеря Фрида и 3-годишният Максимилиян. Информацията сочи, че наследницата на Бисер Киров е била възпитаничка на НГДЕК - София, след което на Хумболтовия университет Берлин и МУ „Витте“ в руската столица Москва. Близки до дъщерята на Бисер Киров разкриват, че е имала широки професионални интереси. Тя е била инсталатор артист, продуцент, художник и юрист. Освен това е знаела доста езици. Наследницата на Бисер Киров е сред главните герои в лентата на Георги Тенев „Свещена светлина”. Тя се снима в този филм преди пет години в този филм със съпруга си Феликс фон Койдел.

Освен всичко друго дъщерята на Бисер Киров ще бъде запомнена и с това, че е била куратор на изложбите на половинката си Феликс фон Койдел в различни галерии в Европа, както и в Националната художествена галерия. Запознати разказват през сълзи, че Венциноса е била абсолютен експериментатор. Дъщерята на Бисер Киров си отиде от този свят преди да открие изложбата си в Италия. Българското общество в Берлин споделя, че Венциноса фон Койдел ще бъде запомнена с непоправимия си оптимизъм, креативност, фантазьорство, както и с вярата, че срещата с нейното творчество в България тепърва предстои, пише pik.bg. Бисер Киров е съсипан от сполетялата го трагедия. Той не може да повярва, че това се е случило в действителност.