Все повече хора искат оставката на шефа на БНБ Иван Искров

Обръчът около управителя на БНБ Иван Искров се затяга все повече с всеки изминал ден.

Група хора от Бургас предупреждават, че днес ще предприемат протестни действия срещу бездействието на държавата по случая КТБ. Едно от основните искания на протестиращите е управителят на Централния трезор Иван Искров да бъде уволнен. Те подчертават, че има сериозни индикации, че проблемът в КТБ са само политически, но за сметка на това потърпевши от създалата се ситуация са все повече хора.

[caption id="attachment_422246" align="alignright" width="300"]Все повече хора искат оставката на шефа на БНБ Иван Искров Все повече хора искат оставката на шефа на БНБ Иван Искров[/caption]

Организаторите на проявата уточняват, че протестът ще стартира в 18.30 ч. пред офиса на КТБ в Бургас, намиращ се на ул. „Васил Априлов” 8. Стотици българи са с блокиран достъп до влоговете си, след като повече от три месеца БНБ в лицето на Иван Искров отказва да отвори КТБ. По този начин вложителите в КТБ са поставени на сериозни изпитания, тъй като не могат да разполагат със средствата си. Този факт затруднява плащането на битовите им сметки и ги поставя в невъзможност да си купят животоспасяващи или животоподдържащи лекарства. Всички те са поставени на ръба на оцеляването.

Докато хората мизерстват, от БНБ прехвърлят топката към политиците с обяснението, че именно те носят отговорност за създалата се ситуация. На свой ред пък политическите лидери атакуват открито управителя на БНБ Иван Искров като настояват той да бъде уволнен незабавно. Така създалият се казус около КТБ влиза в "Параграф 22", пише pik.bg.