Една модерна история: Вече нямам шеф

Една модерна история: Вече нямам шеф
5 (100%) 3 votes

Напоследък все по-често чувах от приятелите си как им е омръзнало да работят на заплата за някого, да не ги осигуряват на реалните им доходи и все да са зависими от решенията на други хора.

Za ofertataОплакваха се от несправедливостта да продават труда си за реално доста по-малко пари отколкото, ако работеха за себе си, развивайки свой собствен бизнес със своя собствена фирма.

Проблемът беше, че само си говореха и оплакваха от ситуацията, но реално никой от тях не дръзваше да напусне работа и да стартира свой собствен бизнес. Всички, макар и недоволни от размера на възнагражденията си, се страхуваха да напуснат, защото в крайна сметка получаваха сигурен твърд доход всеки месец. Това ги държеше на работа. Всичките. Дори мен. Аз бях един от тях и в главата си имах мечта за собствена фирма, която да ме храни.

Един ден просто се събудих с непоколебима решителност, че днес ще напусна работа, още същия ден ще регистрирам фирма и ще започна начинанието си на сляпо, без реално да имам гаранция, че ще се получи, но с огромно желание и амбиция, знаейки какво точно трябва да направя. Каквото и да се случеше, нямаше да съжалявам, защото няма как да разбереш какво ще се получи, ако не поемеш по този път.

Съобщих на шефа си, че напускам. Единственото, което го интересуваше, беше дали отивам при конкуренцията. Казах му, че стартирам свой собствен бизнес в бранша, на което той се усмихна доволно – не отивам при конкуренцията, което значеше, че няма заплаха за фирмените му тайни, а пък аз сам не бих могъл да бъда никаква заплаха за него. Шефът ми беше твърдоглав и консервативен – не искаше да чуе и дума за някаква промяна. Нито в начина на реклама (той даже вярваше, че вече няма нужда от такава, защото е утвърдено име на пазара), нито за промяна на сайта, който изглеждаше като от зората на интернет.

Всичко това беше една възможност за мен да приложа на практика идеите си в собствения ми бизнес. Имах заделени някакви пари, които щяха да са достатъчни да стартирам бизнеса – регистрация на фирма и един хубав сайт трябваше да са добро начало. Вярвах силно, че с опита, който имам и идеите, които бившият ми вече шеф отказваше да ползва, мога да стана фактор на пазара. За начало, разбира, се ми трябваше консултант, който да ме посъветва за новата ми фирма – каква точно да бъде, какво мога да правя с нея, как рационално да я управлявам. Не беше трудно да си намеря консултант. В интернет се намират стотици. Въпросът е да подбереш правилния. Моят избор се спря на Profirms.bg. Сайтът им ми вдъхна доверие, цените са доста прилични, а и отношението към клиента се оказа на високо ниво.

Няколко дни по-късно имах своя собствена фирма. Мечтата ми вече се сбъдваше. След три месеца и сайтът ми заработи, а след още толкова вече бях на първа страница! Направо не можех да повярвам колко бързо идеите ми дадоха резултат и дори започнах да печеля! Реалността надмина очакванията ми и след по-малко от година и половина вече продавах повече от бившия ми шеф!

След всичко това има и едно нещо, за което съжалявам – че не предприех тази стъпка много по-рано! Лично се убедих, че ако човек иска нещо много силно и вярва в него, няма начин да не го постигне! С умело предприети действия и правилно осъществен скромен бизнес план, днес работя за себе си и управлявам своя собствена фирма!

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Една модерна история: Вече нямам шеф”

  1. Белослава

    мар. 05. 2020

    И аз съм много доволна от Профирмс!

Добавете коментар