Пострадалият при инцидента на АМ Струма ще бъде транспортиран до София

Тунел от АМ Струма рухна върху човек.

При инцидента, който се е случил край град Кочериново е пострадал 46-годишен мъж, който е бил част от екипа, зает със строителството на ЛОТ-2 на АМ „Струма”, информира БГНЕС. Според първоначалната информация, тунелът на АМ Струма е рухнал около 3.30 ч. в дясната тръба на тунелите, които се пробиват край квартал "Левски” на град Кочериново. Земната маса се е откъснала от тавана при съединяването на пробивите, което се извършва от двете страни на тръбата.

[caption id="attachment_422229" align="alignright" width="300"]Пострадалият при инцидента на АМ „Струма” ще бъде транспортиран до София Пострадалият при инцидента на АМ „Струма” ще бъде транспортиран до София[/caption]

Падналата земна маса е затрупала намиращия се на мястото на инцидента 43-годишен Салих К. от село намиращо се над град Якоруда.

Скалният къс от тунела на АМ Струма се е стоварил върху ръката на 46-годишния мъж. Пострадалият при инцидента мъж е бил приет в Отделението на Спешна помощ към Многопрофилната болница за активно лечение в Благоевград около 4 ч. Първоначално лекарите констатирали, че дясната ръка на 46-годишния Салих К. е премазана. По-късно станало ясно, че са откъснати и два от пръстите на дланта. Към момента на пострадалия работник се извършват редица изследвания, очаква се да бъде направена и консултация с ортопед. По всяка вероятност след консултацията със специалист, пострадалият ще бъде транспортиран до София. Погледнато откъм Кочериново, лявата тръба на тунела на АМ Струма е пробита, инцидентът е станал в дясната тръба, пише pik.bg. Продължава работата по изясняването на обстоятелствата, при които е възникнал инцидентът.

Междувременно позовавайки се на информация на ОД на МВР в Кюстендил, Информационна агенция „Фокус” информира, че вече е възстановено движението и в двете ленти по главен път Е-79 в района на град Кочериново. Районът бе затворен за движение заради възникналото пътнотранспортно произшествие преди разклона за Рилския манастир (на 7 км. от гр. Кочериново).