Александър Лютаков беше сред най-добрите и обещаващи състезатели по подводен риболов

Александър Лютаков се удави край Созопол. Тялото на 23-годишния мъж беше намерено на дъното на морето край остров Свети Иван, който се намира в близост до Созопол. Младежът, който е родом от Бургас, е шампион по подводен риболов на България и беше сред най-обещаващите състезатели в този спорт.

[caption id="attachment_422156" align="alignright" width="300"]Александър Лютаков Александър Лютаков[/caption]

Трагедията се е случила в петък по време на републикански турнир, провеждан в Созопол. Александър Лютаков е бил един от участниците, а инцидентът е станал на втория ден от надпреварата. Гмуркачът не се появил над водата повече от половин час, а буят му изплувал без него. Това притеснило участници и организатори, че най-лошото се е случило.

Последвала акция по откриването му, в която се включили участници в състезанието, а също и харпунджии и водолази. След няколкочасово издирване, тялото на Александър Лютаков е било открито на дъното на морето край острова. Според опитни гмуркачи, най-вероятната причина за смъртта на шампиона е загуба на съзнание, причинена от недостиг на кислород.

Младият мъж е припаднал във водата, вследствие на което се е удавил, научиха от "24 часа". Александър Лютаков беше сред най-титолуваните родни състезатели по подводен риболов. Младежът е бил и част от отбора на Военноморското училище във Варна, където е бил последна година студент.