Потвърдено: Малайзийският Боинг свален с ракета „земя-въздух“

Потвърдено: Малайзийският Боинг свален с ракета „земя-въздух“
4 (80%) 2 votes

Малайзийският Боинг действително е бил свален с ракета

Малайзийският Боинг, който се разби над Украйна, причинявайки смъртта на всички пътници на борда, наистина е бил свален с ракета. Това беше потвърдено от ръководителката на групата разследващи от Холандия, които се занимават с разследването на трагедията. Малайзийският Боинг 777, който беше свален над Донецка област, е бил уцелен с ракета „земя-въздух“, предават от Ройтерс, позовавайки се на изявление на Фреда Вестербреке, представител на прокуратурата в Холандия.

Малайзийският Боинг е бил свален с ракета "земя-въздух"

Малайзийският Боинг е бил свален с ракета „земя-въздух“

В момента продължават да се правят анализи на парчетата метал, открити в телата на загиналите пътници и екипаж, а също и в багажа им. Целта е да се установи произхода на смъртоносната ракета, тъй като все още липсват категорични доказателства тя да е била изстреляна от Украйна или Русия.

Холандските специалисти се оплакват, че властите в Украйна умишлено затрудняват достъпа им до мястото на катастрофата, което силно затруднява разследването и установяването на причината за трагедията, а също и отговорните за нея. Проучването до момента е единствено на база взети криминалистични проби, направени по време на краткия престой на експертите на територията на Украйна, предават от БЛИЦ.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар