Цветан Василев ще се прибере до две седмици?

Слух за завръщането на Цветан Василев тръгна в медиите. Според мълвата банкерът ще се прибере у нас срещу парична гаранция от 1 милион лева. Според адвоката на собственика на КТБ, в момента той се намира в западната ни съседка и изчаква решението на съда. Защитникът на Цветан Василев поиска да бъде отменена наложената му мярка за арест, за да може да той да завърне в България и да представи пред БНБ плана си за оздравяване на КТБ.

[caption id="attachment_422101" align="alignright" width="300"]Цветан Василев Вероятно Цветан Василев ще се прибере до две седмици, ако мярката му бъде отменена на втора инстанция[/caption]

Според слуха мярката на Цветан Василев ще бъде отменена и в замяна на това ще му бъде наложена парична гаранция в размер на 1 милион лева. Тъй като не се случи днес, вероятно ще се случи при обжалването на днешното решение на Софийски градски съд на по-горна инстанция.

Юристи коментират, че магистратите ще склонят да отменят мярката на Цветан Василев, тъй като той многократно заяви чрез писма до различни медии, че ще завърне в България единствено, ако наложената му мярка за арест бъде отменена. Единственият вариант това да се случи е той да бъде подмамен чрез отмяна на мярката му за арест и налагането на парична гаранция, коментират юристи.

Дали мярката му ще бъде отконена, предстои да разберем другата седмица, когато защитата на банкера ще обжалва решението на СГС. Това означава, че Цветан Василев би се прибрал в България най-рано след две седмици, пише БЛИЦ.