Съдът се произнесе по случая на Цветан Василев

Днес Софийски градски съд се произнесе относно казуса на Цветан Василев. Защитата на обявения за издирване от Интерпол банкер внесе искане в съда за отмяна на наложената му мярка за задържане под стража за 72 часа.

Съдия Иван Коев постанови, че искът, предявен от защитата на Цветан Василев, е недопустим, тъй като на практика не се е стигнало до фактически арест на банкера. Според съдията е безпредметно съдебното разглеждане на казус при положение, че обвиняемият отсъства.

[caption id="attachment_422098" align="alignright" width="300"]Цветан Василев Съдът отряза Цветан Василев[/caption]

Прокурор Иван Гешев заяви категорично, че вероятно скандалният собственик на КТБ иска да получи индулгенции, предявявайки подобен иск. Магистратът заяви, че той няма да се ползва с допълнителни привилегии.

Защитата на Цветан Василев заяви, че той не се укрива, а просто прокуратурата не е направила достатъчни усилия за неговото откриване. Адвокатът на банкера каза, че клиентът му работи по план за оздравяването на КТБ, който предстои да бъде внесен в БНБ. Той посочи, че планът няма как да бъде реализиран, ако властите продължават да издирват клиента му и го арестуват.

Отказът, който Цветан Василев получи днес в съда, може да бъде обжалван в тридневен срок на по-горна инстанция, пише БЛИЦ.

Преди няколко дни Цветан Василев е бил забелязан в град Парачин (Сърбия), където според информацията притежава завод за стъкла.