КТБ няма да бъде обявена в несъстоятелност, тъй като това ще навреди сериозно на държавата

КТБ няма да бъде обявена в несъстоятелност. Прогнозата беше направена от финансиста Емил Хърсев, който коментира случващото се във финансовата институция. Специалистът е категоричен, че към момента няма нито едно основание, което да налага КТБ да се обяви в несъстоятелност. Нещо повече, според Хърсев едно такова действие ще доведе до огромна загуба за държавата, а също и за клиентите и вложителите в банката.

[caption id="attachment_422095" align="alignright" width="300"]КТБ може да бъде спасена КТБ може да бъде спасена[/caption]

Които загуби ще бъдат неизмеримо по-големи от средствата, които са необходими да се вложат за оздравяването на КТБ. Хърсев е част от комитета, който трябва да реши въпроса с оздравяването на КТБ и със сигурност твърди, че анализите, направени до момента, са показали, че банката може да бъде стабилизирана.

Експертът изтъкна още, че макар от БНБ да си вършат работата, има много належащи решения, които не са били взети или поне не навреме. Според Хърсев причината за това забавяне е във факта, че от националната банка изчакват да минат предсрочните избори, за да могат да получат подкрепа от бъдещото правителство, което ще е с постоянен мандат, предават от ПИК.