Пороите ще удавят страната ни още през уикенда

Пороите се завръщат с пълна сила. Още този уикенд страната ни ще навлезе в предния за тази година дъждовен период, в който се очакват да паднат валежи между 10 и 15 литра на квадрат в по-голямата част на страната. От БАН прогнозират, че през цялата следваща седмица над страната ще се изсипват обилни валежи, а времето рязко ще се застуди.

[caption id="attachment_422091" align="alignright" width="300"]Пороите се завръщат Пороите се завръщат[/caption]

Температурите ще паднат с около десет градуса, на места и с повече. Пороите ще започнат още в неделя и ще продължат и през следващите дни като най-силни се очакват да бъдат в понеделник и вторник, най-вече в западните и южните части на България. В сряда и четвъртък сутринта пък температурите сутрин за пръв път от месеци ще паднат под десет градуса.

В момента тече ударно разчистване на речни корита и дерета в цяла България заради опасност от нови бедствия, породени от пороите. Кметът на София Йорданка Фандъкова е осигурила 142 хиляди лева средства от междуведомствената комисия, за да се започне работа по проблемните участъци на реките Новачица, Слатинска, Боянска, Перловска и Суходолска, предават от vsekiden.com.