ДПС и Реформаторите гласят създаване на фалшиви изборни секции в Турция

ДПС и Реформаторите се готвят да фалшифицират вота. Това обяви лидерът на България без цензура Николай Бареков. По думите на бившия шеф на ТВ7 двете партии готвят създаването на фалшиви избирателни секции в Турция, където хората с двойно гражданство да могат да гласуват.

[caption id="attachment_422088" align="alignright" width="300"]ДПС и Реформаторите гласят измама с вота ДПС и Реформаторите гласят измама с вота[/caption]

Пред Агенция ПИК Николай Бареков сподели, че е научил от сигурни източници, че се гласи организираното преминаване на българо-турската граница на групи, под предлог, че ще отбелязват празника им Байрам. Истината обаче е, че те ще гласуват за ДПС и Реформаторите, които са представяни от Касим Дал.

За да предотврати това, Николай Бареков е изпратил специално писмо до Жан-Клюд Юнкер, служебния премиер Георги Близнашки и ЦИК, в което настоява границата между България и Турция да бъде затворена за седмица - в периода между 1 и 6 октомври - седмицата, в която ще се проведат изборите.

Според Бареков това е единствения начин да се гарантира честността на предсрочния вот. Журналистът настоява още да се въведе изборен ценз, който да забранява на хората, които не владеят българския език писмено и говоримо, да гласуват.