Водещият на сутрешния блок на bTV се опита да влезе в ролята на умиротворител

Лют скандал разтърси сутрешния ефир на bTV.

Скандалът се разрази в сутрешния блок на bTV „Тази сутрин”. Той ескалира до такава степен, че почти се стигна до размяна на юмруци. Наложи се водещият на сутрешния блок на медията – Антон Хекимян да отиде сред тълпата, за да свали напрежението. Желанието на журналиста да влезе в ролята на умиротворител така и не бе разбрано и той също бе нападнат. Не стига, че обидите срещу него валяха като из ведро, ами започна и блъскане.

[caption id="attachment_422080" align="alignright" width="300"]Водещият на сутрешния блок на bTV се опита да влезе в ролята на умиротворител Водещият на сутрешния блок на bTV се опита да влезе в ролята на умиротворител[/caption]

Разгневената тълпа призоваваше Антон Хекимян от bTV да си заминава, подчертавайки, че им е писнало от „софийско-пернишки селяни”. Един от разгневените заяви в прав текст, че е настроен много лошо срещу всички софийски медии, които си правят пиар на техен гръб. На свой ред Антон Хекимян се опита да се защити, убеждавайки разгневилата се тълпа, че никой няма право да го категоризира и определя и допълни, че освен това е от Стара Загора, а не от Перник, но работи в София. Думите му обаче не успяха да свалят напрежението и нападките от агитките на различни партии срещу него не спряха. Дори напротив, страстите се нажежиха още повече. Група мъже с тромби пък се нахвърлиха върху други жители на Пловдив, крещейки "Мангали гнусни, махайте се".

Това е вторият случай само за тази седмица, в който напрежението в ефира на bTV достига до връхната си точка. Припомняме, че в сряда медията бе поканила представители на водещи политически партии, за да се проведе открит дебат пред хората, посветен на апокалиптичното наводнение, което застигна Варна. Вместо да обединят силите си, доказвайки на обществото, че наистина на някого му пука за проблемите им, те не изневериха на същността си и започнаха да се нападат един друг. Освен това направи впечатление, че представителите на политическата власт дори не си направиха труда да се изслушват един друг. Наглото държание на политиците разгневи хората в резултат, на което получиха доволна порция освирквания.