Мистерията с тайното съкровище на Петър Дънов е разгадана

Тайната, която великият Петър Дънов отнесе в гроба, е разгадана. 70 години след смъртта на феноменалния Петър Дънов, битието му продължава да вълнува обществото. Безспорно най-голяма мистерия беше съкровището на лечителя, което той завеща на България.

[caption id="attachment_422054" align="alignright" width="300"]Петър Дънов Петър Дънов скрил съкровището си на няколко различни места[/caption]

Петър Дънов издъхна на 27 декември през 1944 година. Според твърденията той самият е предсказал датата на смъртта си. Учителят предчувствал края си и преди да издъхне заровил съкровището си, коментират жителите на витошките села.

Според пророчеството на Петър Дънов, когато земята започне да се люлее, тогава съкровищата му ще излязат наяве и погасят дълговете, които има страната ни. Последователи на великия философ твърдят, че са видели с очите си как той заравя реликви на няколко различни места. Сред заровените от Петър Дънов реликви има артефакти, издирвани от Хитлер, които са били открити по време на разкопките в Египет. Учителят заровил египетски жезъл, на който е изобразена златна котешка глава. Според твърденията този амулет пази София от земетресения. Средната част на амулета е златен цилиндър, пълен с метални топчета. Когато върхът му се забие в земята, той започва да свети с невиждана светлина.

Силата на този амулет обяснява факта, че силата на труса в пернишко беше по-слаба в районите на селата Кладница, Мърчаево и Мещица. Според последователи на Петър Дънов интензитета на земетресението в този район е отслабнал значително заради заровените от него амулети в района.

Малко преди избухването на Втората Световна война на поклонение при Петър Дънов са дошли известни учени от над 20 държави, които са донесли на учителя в знак на признателност скъпи дарове, сред които има шедьоври на Клод Моне.

Съкровището, което Петър Дънов заровил се състои от картина и бижута богато, инкрустирани със скъпоценни камъни, както и турски лири и долари.

Според инж. Радослав Димитров, ако съкровището на Петър Дънов бъде открито, външния дълг на страната ни ще бъде погасен без проблем, пише ПИК.