Мирото от иконата в Пазарджик е съмнително, от него не се разнася благоухание

Мирото от иконата в Пазарджик може да се окаже пълна измама. Течността, която потече от изображението на Иисус Христос Вседържител в храма "Света Богородица", може да е фалшива. В това се съмняват както част от миряните, така и самите свещеници в Божия дом.

[caption id="attachment_422042" align="alignright" width="225"]Мирото от иконата в Пазарджик може да е измама Мирото от иконата в Пазарджик може да е измама[/caption]

Един от тях обясни, че по принцип мирото, което тече само от иконите, е благоуханно. От мирото от иконата в Пазарджик обаче благоухание не се разнася. Затова на все още неизяснената течност се прави анализ от комисия, специално назначена от пловдивския митрополит Николай. Едва след като на течността е направена щателна проверка по реда, установен от каноните на църквата, ще може да се твърди със сигурност дали става въпрос за чудо или не, научиха от "24 часа".

Припомняме ви, че навръх големия църковен празник Малка Богородица този петък от иконата с образа на Иисус Христос Вседържител потече течност, за която има съмнения, че е миро. Изображението е на 140 години, а в понеделник миряните за пръв път забелязаха, че от ръката на Иисус се стича нещо.