Не всички пророчества на Ванга са верни

Едно от прочутите несбъднати пророчества на Ванга е свързано с часовника на първия космонавт Юрий Гагарин. „Племенницата на гадателката Красимира Стоянова пише в една от книгите си, че народният артист на СССР Вячеслав Тихонов, който бил пръв приятел на космонавта, имал странно преживяване малко преди кончината на Гагарин. Предусещайки , че ще се случи нещо лошо, Юрий отишъл на гости на актьора и му казал: „Скоро за мен времето няма да съществува. Купи един будилник и го остави на бюрото си, за да ти напомня за мен”. По думите на Ванга, предадени от Красимира, това се случило часове преди фаталния полет на Гагарин. Тихонов обаче не изпълнил заръката. Толкова бил съкрушен от смъртта на Гагарин, че се натъпкал с успокоителни, за да не му прилошее на погребението. Руският журналист Анатоли Строев от „Комсомолская правда” обаче твърди, че се е срещал с Тихонов. Актьорът твърдял, че всичко това е измислица и че дори не познава Юрий Гагарин, а кракът му никога не бил стъпвал в къщата на Ванга. Иначе казано, историята с часовника на Гагарин тръгнала от устата на Ванга, но въобще не била истина.

[caption id="attachment_422012" align="alignleft" width="300"]Ванга Руски журналист разкрива неверни пророчества на Ванга[/caption]

Журналистът Строев дава и друг пример с хлапета, които през 80-те години изчезват безследно във Волгоград. Близките им изпращат роднини в Петрич, за да се допитат до нашата ясновидка Ванга. Нейният отговор бил положителен – тя била категорична, че децата са живи и здрави и скоро ще се приберат в домовете си – нещо, което никога не се случило, твърди Строев. „През 1991 г. в Югославия изчезнаха безследно руските журналисти Виктор Нигон и Генадий Куриной. Водеха се военни действия, страната току-що бе започнала да се разпада. Всички бяхме притеснени за момчетата. Изпратихме наши хора да разпитат Ванга за съдбата им. Тя отсече: „Живи са, ще се обадят!”. Обаче това така и не се случва. Мина време и разбрахме, че са били разстреляни от хърватски шпиони. Така и не стана ясно мястото, където са заровени телата им” – разказва Строев.