Днес е важен ден за Цветан Василев и КТБ

Злополучният банкер Цветан Василев иска да се върне в България.

Той е решен да предприеме необходимите стъпки, за да изчисти името си. Предстои днес в БНБ, Министерски съвет и при министъра на финансите да постъпи предложение за оздравяването на КТБ. Предложението е съставено от консорциум от световни експерти, който е сформиран от банкера Цветан Василев. Това стана ясно от думите на Тити Папазов в сутрешния блок на Нова тв „Здравей, България”.

[caption id="attachment_421885" align="alignright" width="300"]Днес е важен ден за Цветан Василев и КТБ Днес е важен ден за Цветан Василев и КТБ[/caption]

Той подчерта, че по този начин се дава възможност както на акционерите, така и на бъдещите инвеститори да намерят решение за оздравяването на КТБ. Тити Папазов призова да не се пречи на оздравяването на банката, особено от шефа на БНБ – Иван Искров.

Тити Папазов бе повече от категоричен, че единствената цел на Цветан Василев е да спаси банката, както и служителите си, които бяха обвинени по особено некоректен начин. Той допълни, че е повече от естествено да се налеят финансови средства в КТБ. От разказа на Тити Папазов стана ясно, че Цветан Василев е изживявал болката на служителите си и е бил особено щастлив, когато бяха освободени. В този ред на мисли той подчерта, че Цветан Василев иска да върне отново доброто име на КТБ след оздравяването й и подчерта, че до края на деня ще станат ясни подробностите от плана му. В заключение Тити Папазов посочи, че не е наясно дали Цветан Василев е сключил сделка с прокуратурата и ще избегне ареста, ако се върне в България.

Междувременно финансистът Емил Хърсев даде надежда по казуса КТБ, заявявайки, че КТБ е доста сериозно предприятие и има около 1/3 ликвидност, което дава надежда, че може да заработи отново. Той припомни, че общото мнение на сформирания от синдикатите в България консултативен съвет е, че няма аргумент, който да налага КТБ да бъде обявена в несъстоятелност, пише pik.bg.