Състоянието, в което се намира КТБ, ще бъде изяснено на 21 септември

Състоянието на КТБ ще стане ясно на 21 септември. Тогава Българска народна банка ще представи цялостния си доклад, изготвен за състоянието, в което се намира КТБ в момента. Новината беше официално съобщена от Сашо Дончев, председател на Българската стопанска камара. Решението за това е било взето на среща между шефа на БНБ Иван Искров и главния прокурор Сотир Цацаров.

[caption id="attachment_421874" align="alignright" width="300"]Съдбата на КТБ - ясна на 21 септември Съдбата на КТБ - ясна на 21 септември[/caption]

На въпросната среща за съдбата на КТБ е участвал и Румен Порожанов, министърът на финансите от служебния кабинет. Освен тях тримата, са присъствали още Вежди Рашидов, екс културен министър, Емил Хърсев и Константин Тренчев - шеф на КТ Подкрепа.

Целта на разговора е била, съвсем естествено, съдбата на КТБ. Обсъждали са се пропуските, направени от БНБ, по време на одита на финансовата институция. Факт е обаче, че общото желание на всички е да бъде направено всичко възможно КТБ да бъде оздравена и отново да отвори врати. Според Дончев все още има шанс банката да бъде спасена, но ако мерките за това не бъдат взети в най-скоро време, КТБ ще трябва да бъде затворена, научиха от vsekiden.com.