Наводнението в Бургаско, отнело живота на трима души, е третото подобно в района

Наводнението в Бургаско е било причинено от скъсана дига. Потопът, който взе три човешки жертви, далеч не е първия за региона, разказват местните. За последните няколко месеца бедствието е третото подобно, с единствената разлика, че първите две са се разминали без фатални инциденти.

[caption id="attachment_421870" align="alignright" width="300"]Наводнението в Бургаско - заради скъсана дига Наводнението в Бургаско - заради скъсана дига[/caption]

Хората настояват общината да вземе незабавни мерки, за да гарантира, че подобна ситуация няма да се случи отново. Живеещите в рибарското селище се боят, че наводнението в Бургаско може да се повтори с още по-голяма сила при следващия проливен дъжд. Причина за притеснението им е остарялата инфраструктура, която не е в състояние да се справи с придошлата вода.

Дигата на намиращия се в близост язовир "Маринка" се е скъсала под напора на водата, която е заляла цялата местност. Приливната вълна е била толкова силна, че е отнесла дори големи растения, изпречили се на пътя й. Три дена след пороя стигането до язовира все още е трудно, тъй като се затъва до колене в мочурищата, останали след наводнението.

От общината са категорични, че са наясно с проблема и са поискали пари от държавата за ремонта на язовира, научиха от БЛИЦ.