Михаел Шумахер се възстановява с изумителни темпове, обнадеждени са лекарите

Михаел Шумахер е изписан от болницата! Добрата новина за седемкратния шампион във Формула 1 беше съобщена буквално преди минути от официалните говорители на рехабилитационната клиника в Лозана, където пилотът се възстановяваше след тежкото падане в края на миналата година. Мениджърката на Пилето Сабине Кем пък потвърди, че Михаел Шумахер ще се прибере в дома си, където има цялата необходима апаратура за последващото му възстановяване, предават от Би Би Си, цитирани от Агенция ПИК.

[caption id="attachment_421867" align="alignright" width="300"]Михаел Шумахер е изписан Михаел Шумахер е изписан[/caption]

Именно там ще продължи лечението на пилота, който прекара в болницата 254 дена - близо една година. На 27 декември миналата година Михаел Шумахер пада по време на ски спускане във Френските Алпи и удари лошо главата си. Пилотът прекара половин година в кома в болницата в Гренобъл, като дойде в съзнание на 16 юни тази година.

Тогава Пилето беше преместен в рехабилитационната клиника в Лозана, от където беше изписан днес. Макар да има още дълъг път пред пълното възстановяване на шампиона от Фомула 1, лекарите са оптимисти за състоянието му. Намират се обаче и скептици, които смятат, че дори да се възстанови напълно, пилотът няма да е същия човек като преди.